Sakašviliju oduzeto državljanstvo Ukrajine

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izdao je uredbu o oduzimanju ukrajinskog državljanstva bivšem predsedniku Gruzije Mihailu Sakašviliju, saopštila je migraciona služba.

Porošenko je Sakašviliju dao ukrajinsko državljanstvo i imenovao ga za guvernera Odese, regiona na jugu Ukrajine u maju 2015. godine.

Međutim, odnosi između njih dvojice su postali loši i Sakašvili je u novembru podneo ostavku kako bi formirao novu političku partiju koja bi bila opozicija Porošenku koga je optuživao da je dozvolio cvetanje korupcije.

Migraciona služba nije navela razlog za oduzimanje državljanstva, već je istakla da prema ustavu Ukrajine predsednik donosi odluku o tome na osnovu zaključka nadležne komisije.

Oduzimanje ukrajinskog državljanstva nekadašnjem Porošenkovom savezniku verovatno će biti i kraj njegovih političkih aspiracija u Ukrajini, ocenjuje Rojters.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво