Savet bezbednosti blokirao saopštenje o osudi napada na ambasadu Rusije

Portparol Misije Rusije u UN Fjodor Stržižovski naveo je da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio saopštenje za medije u kojem se osuđuje nedavno granatiranje ruske ambasade u Damasku, jer je nekoliko država odbacilo tekst koji je Moskva predložila.

Prema rečima Fjodora Stržižovskog, tekst koji je predložila ruska delegacija zasnovan je "na standardnim formulacijama u vezi sa antiterorizmom i imunitetom diplomatskih misija", prenosi Tas.

"Sa žaljenjem moramo da saopštimo da su neke članice Saveta bezbednosti ponovo odbile da razmotre rusku verziju predloga pod izmišljenim izgovorom da nema dovoljno dokaza za terorističku prirodu napada", rekao je Stržižovski.

Istakao je da, iako ruski partneri tvrde da im je borba protiv terorizma prioritet, oni pokušavaju da "zaštite one za koje verovatno smatraju da bi mogli biti korisni u njihovim razornim geopolitičkim planovima o Siriji".

Ruska misija u UN saopštila je da je ruska ambasada u Damasku bila meta nekoliko minobacačkih napada od 24. do 25. jula u kvartu Džobar u Damasku gde su terorističke grupe i dalje prisutne.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov je juče na sastanku SB UN rekao da Rusija poziva svoje partnere da osude te napade.

Rusija je više puta tražila da SB UN usvoji saopštenje za medije u kojem osuđuje napade na njenu ambasadu u Damasku, ali su u nekim slučajevima te pokušaje blokirale zapadne zemlje, insisitirajući na formulacijama koje su neprihvatljive za Rusiju, navodi ruska agencija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво