"Predložene nove sankcije Rusiji neprijateljski akt“

Predstavnik Kremlja ocenjuje da su nove sankcije protiv Rusije koje je predložio Američki kongres neprijateljski akt i tužna vest za rusko-američke odnose i njihov dalji razvoj. Ruski poslanik Konstantin Kosačov smatra da bi Rusija trebalo da spremi "bolan" odgovor. Moskva vidi Vašington kao izvor opasnosti i deluje shodno tome, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov najavio je da će stav prema predloženom američkom zakonu biti formiran na osnovu detaljnih analiza i da će odluku o tome kako odgovoriti sigurno doneti šef države Vladimir Putin, prenosi Rojters.

"Trenutno samo možemo da kažemo da je to tužna vest sa tačke gledišta rusko-američkih odnosa i njihovog daljeg razvoja", rekao je Peskov.

Dodao je da najavljene nove sankcije nisu ništa manje obeshrabrujuće sa tačke gledišta međunarodnog zakona i međunarodnih trgovinskih odnosa.

"Ali hajde da sačekamo dok ne bude donet zakon", rekao je Peskov.

Ruski poslanik Konstantin Kosačov, za koga Rojters navodi da je uticajni član gornjeg doma ruskog parlamenta, napisao je na Fejsbuku da bi Rusija trebalo da spremi "bolan" odgovor na nove sankcije koje SAD nameravaju da uvedu Moskvi.  

"Sudeći po jednoglasnoj odluci Predstavničkog doma o paketu sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, neće biti proboja u američko-ruskim odnosima... Zapravo, dalje propadanje bilateralne saradnje postaje neizbežno", naveo je Kosačov na Fejsbuku.

Moskva vidi Vašington kao izvor opasnosti i deluje shodno tome, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov, u komentaru na glasanje u Predstavničkom domu Kongresa SAD o predlogu zakona kojim se pooštravaju sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji.

Kako je Rjapkov istakao, usvajanje tog predloga zakona je svestan izbor neprijatelja Rusije u SAD "koji su prešli sve granice i ne znaju za uzdržanost u svom žaru", prenosi Tas.

"Zato ćemo nastaviti da današnju Ameriku, Vašington, smatramo izvorom opasnosti. To bi trebalo da se shvati i da se preduzmu akcije na izbalansiran, razuman i miran način", rekao je Rjapkov. 

Rjapkov je ruskoj agenciji rekao i da akcije SAD vidi kao potez ka uništenju izgleda za bolje odnose s Rusijom, istakavši da je "ovo što se događa izvan zdravog razuma". 

Predstavnički dom Američkog kongresa većinom glasova izglasao je juče dodatne sankcije Rusiji, Iranu i Sevrnoj Koreji, uprkos protivljenju američkog predsednika Donalda Trampa.

Da bi sankcije bile uvedene, mora da ih usvoji i Senat, pre nego što zakon potpiše ili na njega stavi veto američki predsednik, navodi britanska novinska agencija.

Bela kuća je saopštila da Tramp još nije odlučio da li će potpisati zakon.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи