Izrael uklanja detektore iz svetilišta u Jerusalimu

Izrael je počeo uklanjanje metalnih detektora iz svetog mesta u Jerusalimu. Odluku o tome donela je vlada premijera Benjamina Netanjahua na predlog kabineta za bezbednost.

Izrael je postavio detektore za metal kako bi smanjio napetost u Jerusalimu posle nasilja i napada 14. jula kada su ubijena dva policajca.

Počelo je uklanjanje detektora za metal koji su postavljeni na ulaze u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, gde se nalazi i džamija El-Aksa, javljaju agencije.

Izraelski kabinet za bezbednost prihvatio je "preporuku svih organa bezbednosti da detektore za metal - zameni naprednim tehnologijama".

U saopštenju kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua ne precizira se kada će detektori biti uklonjeni, a AP navodi da su izraelski mediji javili da će biti postavljene kamere sa visokom rezolucijom koje mogu da detektuju skrivene predmete. 

U međuvrermenu, posle više od 24 časa okončana je diplomatska kriza između Izraela i susednog Jordana.

Kabinet izraelskog premijera saopštio je da su se sve izraelske diplomate iz ambasade u Jordanu, predvođene ambasadorkom, vratile u Izrael.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи