Poljska, osmi dan protesta zbog spornih promena u sudstvu

Hiljade Poljaka protestuju osmi dan zaredom zbog plana vladajuće stranke kojim bi se drastično ograničila nezavisnost sudstva.

Demonstranti su mahali zastavama EU i Poljske, okupiviši se i večeras ispred predsedničke palate u poljskoj prestonici, prenosi AP.

Učesnici protesta pozvali su predsednika Adžeja Dudu da stavi veto na sporni zakon koji bi Vrhovni sud i druge oblasti sudstva stavio pod kontrolu Partije prava i pravde.

Predlog zakona je već usvojen u oba doma poljskog parlamenta i sada je potreban još samo potpis predsednika da bi stupio na snagu.

Demonstranti taj potez populističke vladajuće partije vide kao napad na demokratske temelje zemlje, optužujući lidera te stranke Jaroslava Kačinjskog za autoritarno ponašanje s ciljem učvršćivanja svoje vlasti, navodi američka agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи