Oborena dva sajta sa "dark veba"

Američke vlasti i Evropol saopštili su da su oborena dva sajta za trgovinu drogom, oružjem, ilegalnim softverom i hakerskim uslugama na "dark vebu".

Državni tužilac SAD Džef Sešns rekao je da su "podzemni" sajtovi kao što su oboreni "Alfa bej" i "Hansa" među svojim oglasima imali desetine hiljada ponuda za smrtonosne droge kao što je fentanil i druga nelegalna dobra i preko 200.000 mušterija širom sveta.

"Ovaj slučaj, koji su vodili posvećeni agenti i tužioci, vam govori da niste bezbedni, ne možete se sakriti. Naći ćemo vas, razbićemo vašu organizaciju i mrežu i sudićemo vam", upozorio je Sešns vlasnike sajtova na "dark vebu", prenosi AFP.

Pre tri nedelje, "Alfa bej" je bez objašnjenja prestao sa radom, a vlasnik tog portala Aleksandar Kazes uhapšen je na Tajlandu i ranije ove nedelje pronađen mrtav u svojoj ćeliji.

Policija Tajlanda saopštila je da se on obesio koristeći peškir.

Nakon gašenja "Alfa beja", mnogi korisnici su pohrlili na mnogo manji sajt "Hansa". Ne znajući da je holandska policija u tajnosti preuzela kontrolu nad portalom, mušterije su nastavile sa aktivnostima nakon čega su policajci bili u mogućnosti da isprate njihove podatke i identifikuju kupce, navodi AFP.

Sajt "Hansa" je, takođe, oboren, rekao je izvršni direktor Evropola, Rob Vejnvrajt.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи