Islamska država potvrdila da je El Bagdadi ubijen

Ekstremisti Islamske države objavili su da je vođa te organizacije Abu Bakr el Bagdadi poginuo, javila je televizija "El Sumarija" pozivajući se na neimenovani izvor u iračkoj provinciji Niniva.

Prema navodima neimenovanog izvora, pripadnici ID su izdali kratko saopštenje u kome su naveli da je njihov vođa Abu Bakr el Bagdadi preminuo i naveli ime "novog kalifa", koje nije navedeno, preneo je Tas.

Pojedini iranski mediji su ranije objavili fotografije koje potvrđuju Bagdadijevu smrt.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je sredinom juna, pozivajući se na preliminarne informacije, da su vođa ID i još 300 ekstremista ubijeni u ruskim vazdušnim napadima u Siriji krajem maja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво