Putinov avion išao zaobilaznom rutom do Hamburga

Predsednički avion ruskog lidera Vladimira Putina je u Hamburg, na samit G-20, stigao zaobilaznim putem da bi izbegao vazdušni prostor iznad Poljske i baltičkih država, prenosi "Rojters" pozivajući se na podatke portala "Flajt radar 24".

Prema podacima ovog portala, avion ruske vlade koji je u četvrtak leteo od Moskve za Hamburg, skrenuo je sa direktne maršrute iznad Belorusije i Poljske.

Avion je umesto toga leteo iznad Finske i Švedske, 500 kilometara duže, pre nego što je ušao u vazdušni prostor Danske i Nemačke, navodi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše ove izveštaje navodeći samo da je tokom putovanja bezbednost predsednika vrhovni prioritet.

"Bezbednosne mere koje se preduzimaju u vezi predsednika su ekspeditivne", naglasio je Peskov, prenosi Rojters.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се