Napad Boko harama u Nigeru, najmanje devetoro mrtvih

Ubijeno najmanje devet osoba a više od 40 je oteto u napadu džihadističke grupe Boko haram na selo Ngaleva na jugoistoku Nigera, u zapadnoj Africi.

Jedan od meštana je rekao da su napadači stigli na kamilama i konjima kasno u subotu i počeli da pucaju na sve strane u selu Ngaleva, koje se nalazi na 70 kilometara istočno od grada Dife.

Prema njegovim rečima, islamistički ekstremisti oteli su uglavnom žene i decu i zapretili da će ih držati sve dok se za zamenu ne oslobode zarobljeni ekstremisti.

Regionalni guverner Dife Dandano Mahmane Lavli potvrdio je da se napad dogodio ali ne i broj nastradalih. Rekao je da ide u tu oblast da bi dobio više informacija.

Niger učestvuje u multinacionalnim snagama formiranim za borbu protiv Boko harama u regionu.

U pobuni Boko harama koja traje osam godina ubijeno je najmanje 20.000 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво