Eksplozija gasovoda u Kini, osam poginulih

Najmanje osam ljudi je poginulo, a 35 povređeno u eksploziji gasovoda u jugozapadnoj Kini. Četiri osobe u kritzičnom stanju. Odron koje su pokrenule kiše oštetio gasovod, što je dovelo do isticanja gasa i eksplozije, pokazali su rezultati preliminarne istrage.

Vatra koju je izazvala eksplozija je ugašena, a obližnje stanovništvo kineske provincije Singlong je evakuisano, dok se istraga nastavlja, navodi agencija Snihua.

Povređeni od kojih je četvoro u kritičnom stanju prevezeni su u bolnicu.

Požar koji je izbio oko 10.44 po lokalnom vremenu, vatrogasci su stavili pod kontrolu oko 13 časova, navodi se u saopštenju tamošnje policije, prenosi RT.

Na snimku Televizije Nju čajna vide se gust crni dim i vatra koji se izdižu iznad niza zgrada kao i meštani koji beže kako bi se sklonili od plamena.

Višednevne obilne kiše pokrenule su odron zemlje koji je oštetio gasovod Kineske nacionalne petrolejske korporacije, što je dovelo do isticanja gasa i eksplozije, pokazali su rezultati preliminarne istrage.

Saobraćaj na auto-putu blizu mesta eksplozije bio je obustavljen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се