Uhapšen kradljivac raketnih bacača u Francuskoj

Francuska policija uhapsila je mladića (23) zbog sumnje da je ukrao vojne raketne bacače i granate sa teretnog voza, izjavio je izvor blizak slučaju.

Kako se navodi, krađa se dogodila krajem juna dok je voz putovao ka vojnoj logističkoj bazi Mirama, blizu Marseja i drugoj bazi u Brien-le-Šatou, 200 kilometara istočno od Pariza, prenosi AFP.

Tokom istrage utvrđeno je da je oružje bilo u kutijama koje nisu bile "ni zapečaćene, ni obezbeđene", a prema pisanju lista Parizijen uzeta su četiri bacača raketa i četiri kutije sa granatama.

Vlasti su brzo identifikovale lopova, koji često krade iz vozova i koji je uhapšen u svojoj kući u Miramau, gde je pronađeno i ukradeno oružje.

Ministarstvo odbrane naložilo je internu istragu o "uslovima transporta municije teretnim vozom" i, kako je navelo, "preduzeće mere da pojača svoju bezbednost".

To nije prvi slučaj krađe vojnog oružja u Francuskoj – u julu 2015. godine lopovi su iz baze Mirama ukrali najmanje 150 detonatora i plastični eksploziv, a 2016. godine su iz vojne baze na jugoistoku Francuske ukradene kutije sa delovima za pušku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи