Njujork, vozač kosovskog konzulata uhapšen zbog šverca oružja

Vozač kosovskog konzulata u Njujorku i bliski saradnik nekolicine čelnika Demokratske partije Kosova, Albert Veliju, uhapšen je sa još sedam osoba tokom pokušaja da proda "kalašnjikove" i "zolje" meksičkim mafijašima, pišu mediji u Njujorku.

Veliju je uhapšen pošto je Federalni istražni biro prisluškivao njegove telefonske razgovore, tokom koji je sa meksičkim mafijašima dogovarao prodaju 15 automatskih pušaka AK-47 i ručnog bacača "zolja".

Grupa uhapšenih, u kojoj se nalaze još dvojica Albanaca, optužena je za trgovinu drogom, pranje novca i iznudu.

Prištinski mediji su naveli da je Veliju vozač kosovskog konzulata u Njujorku, kao i da je na poziv visokih zvaničnika Demokratske partije Kosova Hašima Tačija pomagao tokom predizborne kampanje.

Kosovske vlasti su saopštile da je Veliju otpušten odmah posle hapšenja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи