Putin: Strane obaveštajne službe pokušavaju da utiču na Rusiju

Očigledno je da je pojačana aktivnost stranih tajnih službi uperena protiv Rusije i naših suseda, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u govoru pred članovima ruske spoljne obaveštajne službe, saopštio je Kremlj.

Vladimir Putin je osudio pokušaje da se utiče na politički i društveni život Rusije, koje prema njegovom mišljenju sprovode strane obaveštajne službe.

Putin je 2015. godine potpisao zakon kojim se dozvoljava da se strane organizacije aktivne u Rusiji obeleže kao "nepoželjne" pod optužbom da žele da utiču na ruski politički i društveni život.

Drugi zakon izglasan 2012. obavezuje nevladine organizacije koje dobijaju finansiranje iz inostranstva i imaju političku aktivnost da se registruju kao strani agenti.

Sredinom juna Putin je optužio britanski Bi-Bi-Si da vrši propagandu za ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Putin takođe smatra da je Rusija suočena sa pokušajima da se zakoči njen razvoj, da se nametne konfrontacija, destabilizuju regioni koji se nalaze blizu ruskih granica.

Strane tajne službe ne oklevaju da "ohrabruju" i "koriste kao oružje terorističke i ekstremističke grupe" protiv Rusije, rekao je Putin bez davanja detalja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво