Ostavke trojice novinara Si-En-Ena posle povlačenja teksta

Nakon što im je povučen tekst o Trumpu i Rusiji, tri istaknuta novinara "Si-En-Ena" su podnela ostavke. Tekst o navodnim vezama između ruskog investicijskog fonda i bliskog saradnika predsednika Donalda Trampa objavljen je a zatim povučen sa sajta te medijske kuće, javili su američki mediji.

Ostavke su podneli Tomas Frenk, autor spomenutog teksta, Leks Haris, voditelj redakcije za istraživačko novinarstvo, i Erik Lihtblau, piše Njujork tajms.

U uklonjenoj priči, koja je u četvrtak objavljena na sajtu Si-En-Ena, bilo je navedeno da istražitelji Senata sprovode istragu o sastanku člana Trampovog tranzicionog tima Antonija Skaramucija i direktora ruskog fonda Kirila Dmitrijeva, koji je navodno održan pre Trampove inauguracije.

Si-En-En je u petak uveče povukao priču novinara Tomasa Frenka navodeći da u njoj nisu ispunjeni standardi tog medija i izvinio se Skaramuciju.

Na kolegijumu kom su prisustvovali članovi redakcije za istraživačko novinarstvo je rečeno da povlačenje teksta nužno ne znači da je netačan, ali da još uvek "nije dovoljno čvrst".

Skaramuci je u subotu prihvatio izvinjenje.

"Si-En-En je doneo dobru odluku. Učinio je to sa stilom. Izvinjenje prihvaćeno. Svi pravimo greške. Nastavljam dalje", napisao je Skaramuci na Tviteru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије