Eksplozija na brodu na obalama Somalije

U blizini severoistočne obale Somalije došlo je do velike eksplozije na brodu. Zvaničnik obližnje luke je saopštio da je brod možda u stranom vlasništvu.

"Čuli smo ogromnu eksploziju i videli plamen koji se uzdiže sa broda. Verujem da je to strani brod", rekao je Ali Šire, gradonačelnik Alule – grada koji važi za gusarsku luku u oblasti Puntlend, prenosi Rojters.

Kako se navodi, nije odmah bilo jasno da li je do eksplozije došlo slučajno na brodu ili su je izazvali pirati, kao ni da li je brod i dalje na površini ili je potonuo.

Portparolka Pomorskih snaga Evropske unije Žaklin Šerif je putem mejla navela da su upoznati sa izveštajima o mogućoj eksploziji broda i da rade sa Organizacijom Velike Britanije za operacije pomorskog transporta na utvrđivanju detalja.

"Mogu da potvrdim da su svi ratni brodovi i posada Pomorskih snaga Evropske unije na sigurnom. Nismo dobili poziv za pomoć ni u kakvoj nezgodi", rekla je Šerifova.

Brodovi više država, među kojima i Evropske unije, krstare u vodama Somalije, u sastavu misije borbe protiv piraterije.

Kako navode stanovnici Alule, brodovi su bili u toj oblasti dva dana pre eksplozije, a video se i helihopter koji sleće i poleće sa broda malo pre eksplozije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи