Požar pod kontrolom u Španiji, evakuisano 2.000 ljudi

Stotine vatrogasaca stavilo je pod kontrolu veliki šumski požar na jugu Španije, gde je zbog vatre oko 2.000 ljudi moralo da bude evakuisano.

Kako javlja AFP, lokalne vlasti Andaluzije uputile su dodatne vatrogasce nedaleko od grada Mogere, preneo je AFP.

"Vatra je sada pod kontrolom, a povređenih nema" izjavio je portparol vatrogasne službe.

Požar je izbio u noći između subote i nedelje, a do ponedeljka ujutru požar još nije stavljen pod kontolu.

Regionalna predsednica Andaluzije Suzana Dijas izjavila je da se još ne zna uzrok požara, ali da se "ne može isključiti ljudski faktor".

Požar je zahvatio i Nacionalni park Donjana, jedan od najvažnijih rezervata prirode u Španiji koji se prostire na 50.000 hektara, koji je pod zaštitom Uneska. Njegove šume i močvare predstavljaju važno stanište za ptice selice koje pristižu iz Afrike i Evrope i dom za različite životinje kao što su Iberijski ris i španski krstaš koji se vode kao ugrožene vrste.

"Vatra je zahvatila granice rezervata i mi naše napore usmeravamo na tu oblast", izjavio je za špansku nacionalnu televiziju andaluzijski zvaničnik zadužen za prirodno okruženje Hose Gregorio Fiskal Lopez.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво