Automobil uleteo među muslimanske vernike u Njukaslu, šestoro povređeno

Žena automobilom uletela među vernike koji su se okupili ispred sportskog centra u britanskom gradu Njukaslu, kako bi proslavili Ramazanski bajram. Povređeno je šest osoba, među kojima i troje dece. Incident se ne tretira kao teroristički napad. Očevici tvrde da je reč o muslimanki koja je bila na molitvi, pa je moguće da je izgubila kontrolu nad vozilom.

Policija je uhapsila ženu koja je upravljala vozilom, a njen identitet za sada nije poznat.

Rojters prenosi da se automobil kretao po trotoaru na kojem su stajali vernici koji su se jutros okupili ispred sportskog centra "Vestgejt" u Njukaslu, u blizini džamije, kako bi proslavili Ramazanski bajram.

Bi-Bi-Si javlja da je reč o 42-godišnjakinji koja je odvedena na ispitivanje.

Policija pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo, a, kako prenosi Rojters, ne veruju da je incident povezan sa terorizmom.

Očevici tvrde da je vozilom upravljala muslimanka koja je prisustvovala molitvi.

"Koliko sam shvatio, ona je kretala svojim automobilom i mislim da je izgubila kontrolu. Odmah sam potrčao zato što su svi krenuli ka povređenima, pokušavajući da im daju da piju vodu. Roditelji dece su bili tu, pokušao sam da ih na neki način smirim govoreći im da je Hitna pomoć stigla i da će se oni pobrinuti za sve, da znaju šta rade", naveo je jedan od očevidaca.

Na obeležavanju kraja svetog muslimanskog meseca Ramazana u tom engleskom gradu bilo je prisutno više stotina ljudi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи