Putin na Krimu, Ukrajina osudila posetu

Ruski predsednik Vladimir Putin nalazi se u poseti poluostrvu Krim, gde je obišao omladinsko odmaralište "Artek", na obali Crnog mora. Vlasti u Kijevu ističu da je reč o "kršenju suvereniteta Ukrajine".

Putin je na Krimu razgovarao sa mladima u odmaralištu "Artek" i poručio im da je ključno da "budu prijatelji".

"Ne mnogo davno 'Artek' je doživeo teška vremena, ali sada je na putu da ponovo bude međunarodno odmaralište", rekao je Putin, a saopštio Kremlj.

Kako se navodi, "Artek" je osnovan 1925. kao sanatorijum za decu obolelu od tuberkuloze, da bi zatim postao odmaralište za sovjetske pionire, decu od 10 do 14 godina.

Posle raspada Sovjetskog Saveza 1991. "Artek" je ostao u nezavisnoj Ukrajini, a 2009. se našao na rubu gašenja. Nakon pripajanja Krima Rusiji 2014, odmaralište je renovirano i ponovo radi.

Ruski predsednik je, tokom boravka u odmaralištu, u razgovoru sa jednim detetom koje je zainteresovano za novinarstvo, ocenio da je najvažniji princip rada novinara da izbegnu vređanje onih o kojima govore u člancima ili televizijskim emisijama.

"Novinari moraju da budu sigurni da njihov rad neće vređati one o kojima izveštavaju", rekao je Vladimir Putin, a prenela agencija Tas.

Novinarska organizacija "Reporteri bez granica" stavila je Rusiju na 148. mesto na svojoj rang listi slobode štampe objavljenoj ove godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво