Nemačka, otkriveni paravojni kampovi u šumama

Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski "Indipendent".

U sklopu akcije zaplenjeni su oružje i droga, a istražitelji iz Tiringena su izjavili da je najmanje 13 osumnjičenih poznato policiji i da su neki od njih deo međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta.

Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale, mobilne telefone i kompjutere na 14 lokacija u Tiringu, Erfurtu i Getingenu.

Portparol je rekao kako je operacija ciljala "zločinačku organizaciju" koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama, prenosi hrvatski portal Indeks.

"Veruje se kako su neki od osumnjičenih deo međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji ciljaju na ukidanje društvenog i vladinog poretka u Nemačkoj, ali i u drugim državama Europe", izjavili su u policiji.

U akciji je učestovala policija iz šest nemačkih država, ali nisu objavili da li je grupa planirala napad.

Tokom pretrage je uhapšen i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca.

Kod njega su pronađeni nacistički predmeti i simboli.

Veruje se da je bio član takozvanog "Rajhbirger" pokreta, koji tvrdi kako je trenutna nemačka država nezakonita.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво