Sajber napad na zvaničnike u Nemačkoj

Nemački zvaničnici i vladini službenici našli su se na meti "profesionalnog sajber napada", saopštila je nemačka federalna agencija za sajber bezbednost BSI.

U septembru ove godine Nemačku očekuju izbori, pa su stručnjaci za sajber bezbednost upozorili zvaničnike i vladine službenike da mogu da se očekuju napadi slični onima viđenim pre izbora u Francuskoj i SAD.

BSI opisuje da je metoda napada takva da žrtva dobije link u svom dolaznom sandučetu imejla, koji, ukoliko se aktivira, tj. ako se na njega klikne, otvara prozor u kome zahteva lozinku i korisničko ime žrtve, što napadaču omogućava pristup, prenosi Rojters.

Agencija takođe saopštava da su na meti uglavnom bili "jahu" (YAHOO) i "dži-mejl" (Gmail) nalozi, kao i da su uspeli da spreče upad na vladinu mrežu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи