Avion koji je presreo Šojgua pripadao poljskoj avijaciji

Lovac F-16 koji je presreo avion ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua nad Baltičkim morem pripadao je poljskoj avijaciji, prenose poljski mediji.

"U pitanju su poljski lovci koji patroliraju nebom nad Baltičkim morem", javio je poljski radio RMF FM.

Reč je o dva poljska lovca koja obleću nebo nad baltičkim zemljama u okviru NATO-a, a reagovala su na obaveštenje koje su dobili da nepoznata letelica prilazi granicama zemalja čije nebo oni čuvaju.

"Iz tog razloga, naši avioni su poleteli i uočili tri cilja – jedan nenaoružani avion Tu-154 i dva lovca Su-27 naoružana raketama vazduh–vazduh", precizirao je poljski radio.

Prethodno su oružane snage Litvanije saopštile da su lovci poleteli sa aerodroma "Šljauljaj".

Borbeni avion NATO-a F-16 proleteo je pored aviona u kome se nalazio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora, ali ga je oterao ruski vojni mlaznjak, javio je Tas.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи