Rusija upozorava na moguću odmazdu zbog sankcija SAD

Kremlj je izrazio žaljenje zbog novih sankcija koje su SAD uvele Rusiji i upozorio na moguću odmazdu.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je da taj potez SAD nije bio konstruktivan i dodao da "se različite opcje razmatraju na stručnom nivou".

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa objavila je u utorak da je uvela sankcije za 38 ruskih pojedinaca i firmi zbog ruskih aktivnosti u Ukrajini.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da su sankcije osmišljene sa ciljem da "održe pritisak na Rusiju kako bi delovala u pravcu diplomatskog rešenja".

Odnosi između Rusije i SAD ostaju napeti uprkos tome što Bela kuća namerava da zakaže sastanak američkog predsednika sa Putinom na marginama sastanka Grupe 20 koji se održava sledećeg meseca.

Peskov je potvrdio mogućnost takvog sastanka, ali je naveo da nikakvih priprema za to još nije bilo, navodi agencija.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво