Pariz, muškarac automobilom udario u policijsko vozilo, pronađen kalašnjikov

Incident na pariskoj aveniji Šanzelize – muškarac "reno meganom" udario u policijsko vozilo, a potom se taj automobil zapalio. Napadač je mrtav, a neimenovani policijski izvori navode da je on imao veze sa ekstremizmom. U automobilu pronađen kalašnjikov. Nijedan policajac ili prolaznik nije povređen u incidentu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da je mrtav napadač, koji je automobilom udario u policijsko vozilo na Šanzelizeu, a neimenovani policijski izvori navode da je napadač ima veze sa ekstremizmom.

Kako se navodi, u automobilu marke "reno megan" bele boje, koji je napadač vozio, pronađena je automatska puška kalašnjikov, pištolji i boce sa plinom, prenosi AFP.

"Još jednom meta napada u Francuskoj bile su bezbednosne snage", rekao je Kolomb i naveo da su pronađeno oružje i eksploziv mogli da zapale automobil.

Portparol tog Ministarstva rekao je da su eksperti za uklanjanje eksploziva na licu mesta kako bi osigurali da vozilo napadača ne predstavlja više opasnost.

U incidentu koji se dogodio u centru Pariza, na aveniji Šanzelize niko od policajaca ili prolaznika nije povređen.

Kako se navodi, Tužilaštvo za borbu protiv terorizma pokrenulo je istragu, a nakon incidenta policija je zatvorila dve stanice metroa na Šanzelizeu.

AP navodi i da su dva policijska zvaničnika, koja su insistirala na anonimnosti, izjavila da je napadač 31-godišnji muškarac iz predgrađa Pariza, koji je označen kao povezan sa ekstremizmom.

Kako su rekli, on ima "S" dosije, kojim se označavaju osobe potencijalno povezane sa ekstremizmom.

Agencija prenosi i da je Kolomb rekao da trenutna situacija pokazuje da je Francuskoj potreban novi zakon o bezbednosti, kao i da bi mere trebalo da održe visok stepen bezbednosti nakon isteka vanrednog stanja u državi, koje je na snazi od terorističkog napada u novembru 2015. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво