Sirijska vojska privremeno obustavlja vojne operacije u Deri

Komanda sirijske vojske saopštila je da će obustaviti sve borbene operacije na 48 sati u gradu Dera, na jugu te zemlje, navodi agencija "Sana". SAD smatraju da bi opozicija trebala na sličan način da zaustavi napade.

Vojska je saopštila da će obustava paljbe početi u 12 sati u subotu, po lokalnom vremenu, u cilju podržavanja "napora za pomirenje", prenosi Rojters.

Sjedinjene Američke Države pozdravile su 48-očasovni prekid vatre na jugu Sirije i pozvale vladu te zemlje da poštuje svoje obaveze tokom tog perioda.

Prema rečima portparolke Stejt departmenta, Heder Nauert, SAD će suditi o toj inicijativi po rezultatima, a ne rečima, prenosi Rojters.

"Opozicija bi trebalo da na sličan način zaustavi napade kako bi omogućila da se održi prekid vatre i nadamo se produži i kako bi humanitarna pomoć stigla do onih kojima je potrebna", poručila je Nauertova u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи