Putin: Ne verujem da su obaveštajne službe SAD umešane u 11. septembar

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne veruje u verziju da su američke specijalne službe umešane u teroristički napad izveden 11. septembra 2001. godine u Njujorku.

"Ne verujem da su američke obaveštajne službe organizovale teroristički napad u Njujorku", rekao je Putin u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu.

Teroristi Al Kaide 11. septembra 2001. godine oteli du četiri putnička aviona, dva su srušili na Svetski trgovinski centar u Njujorku, što je dovelo do rušenja kula bliznakinja, treći avion usmerili su ka Pentagonu, a četvrti avion se srušio u polju u Pensilvaniji, nakon što je prvobitno usmeren ka Vašingtonu, preneo je Sputnjik.

Oko 3.000 ljudi izgubilo je živote u tom terorističkom napadu, a ruski predsednik je bio jedan od prvih svetskih lidera koji je tadašnjem američkom predsedniku Džordžu Bušu izjavio saučešće.

Mnoge teorije zavere pojavile su odmah posle samog napada na Svetski trgovinski centar, a neke od njih su potkrepljene "dokazima", dok su druge samo pretpostavke. Jedna od takvih teorija je i da su SAD organizovale i izvršile napad na kule bliznakinje kako bi kasnije likvidirale Osamu bin Ladena.

Knjiga transkripata intervjua koji je Putin dao Oliveru Stounu izašla je juče u SAD.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара