Putin: Nijedna zemlja nije sposobna da utiče na izbore u SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da nijedna zemlja nije sposobna da utiče na predsedničke izbore u SAD. Nikada nismo organizovali bilo kakav sajber napad, ističe Putin.

Teško je zamisliti ijednu drugu stranu, čak i zemlju poput Rusije, da je sposobna da ozbiljno utiče na izbornu kampanju u SAD i njene rezultate, rekao je Vladimir Putin u četvrtoj, finalnoj epizodi dokumentarca "Intervjui sa Putinom" američkog reditelja Olivera Stouna, koja je sinoć emitovana u SAD, prenosi Tas.

Kako je rekao, zaključci obaveštajnih službi zasnivaju se na analizi situacije, ali ništa pouzdano.

"Jedna obaveštajna služba govori o velikom stepenu sigurnosti mogućeg ruskog uticaja, druga da taj stepen sigurnosti i nije toliko visok. Njihovi zaključci zasnovani su na analizi situacije, ali ništa pouzdano", rekao je Putin.

Smatra da je antiruska histerija u SAD slična predrasudama protiv određenih etničkih grupa, poput antisemitizma.

"Antisemiti uvek krive Jevreje za svoje greške. Postoje ljudi koji isto osećaju prema Rusiji. Za njih, Rusija je uvek kriva", rekao je Putin i dodao da su određene snage okrenule antiruske spekulacije u instrument za unutrašnjopolitičku borbu.

"U ovom trenutku to se čini iz nekoliko razloga: da se potkopa legitimitet predsednika Donalda Trampa, da se stvore uslovi koji će umanjiti mogućnost normalizacije odnosa i jednostavno stvoriti instrumente za unutrašnjo-političku borbu. U ovom kontekstu rusko-američki odnosi su jednostavno instrument političke borbe unutar SAD", zaključio je Putin.

Ruski lider je naveo i da SAD ignorišu predlog Rusije da se stvori skup pravila kojim bi se regulisao sajber prostor.

Sastanak sa Trampom kad njegov tim bude spreman 

Putin je izjavio i da će rusko-američki sastanak na visokom nivou biti moguć kada američki predsednik Donald Tramp i njegov tim budu spremni da se uključe u praktičan rad.

"Mislim da ćemo se sresti u nekom trenutku, ali nikoga ne teramo na sastanak", rekao je Putin, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, Tramp mora da oblikuje svoje stavove po pitanju ključnih problema, a u saradnji sa svojim partnerima.

"On će morati da se konsultuje sa vojnom komandom, bezbednosnim službama, Stejt dipartmentom, Republikanskom partijom i demokratama. Sigurno ćemo dati svoj odgovor kada administracija bude spremna za praktičan rad", rekao je Putin.

Upitan o mogućnosti da Tramp promeni mišljenje o Siriji i Ukrajini kada stekne bolje razumevanje situacije, Putin je ocenio da je to moguće.

Govoreći o američkim predsedničkim izborima, održanim prošle godine, Putin je kazao da su oni pokazali da glasači čeznu za ozbiljnim političkim promenama u državi.

"Očigledno, narod SAD očekuje ozbiljne promene. Ovo se odnosi na bezbednosne probleme kao i na pitanje nezaposlenosti i stvaranju novih poslova", rekao je Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je kao gluposti medijske tvrdnje o njegovim navodnim bankovnim računima na Kipru.

"Ne, nikada ih nije ni bilo. To su čiste gluposti, da je to tačno odavno je trebalo da se suočimo sa time. Nisam bogat kako tvrde", rekao je Putin u finalnoj epizodi dokumentarca "Intervjui sa Putinom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи