Napadnuta džamija u Kabulu, najmanje jedan mrtav

Najmanje jedna osoba je ubijena, a pet je povređeno u napadu na džamiju u avganistanskoj prestonici.

Napadnuta je džamija u Kabulu, a ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana napad je proglasilo "terorističkim".

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daneš izjavio je da je policija poslata na lice mesta, da ima žrtava i da je po svemu sudeći u pitanju samoubilački bombaški napad.

Napad se dogodio u vreme kada u džamijama širom grada ima dosta ljudi, kao deo obreda tokom svetog meseca muslimana, Ramazana.

Uništenu El Zahra džamiju koristi šiitska manjina Avganistana. Oni su u prošlosti bili meta bombaških napada, uključujući i prošlogodišnji napad u novembru, prilikom čega je život izgubilo više od 30 osoba, podseća Rojters.

Islamska država preuzela je odgovornost za taj napad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво