Buran dan u Dauning stritu, Mejova kolegu sa Oksforda postavila za zamenika

Britanska premijerka Tereza Mej postavila je za svog zamenika Demijana Grina, poslanika koji pripada struji Konzervativne partije naklonjenoj Evropskoj uniji.

Londonski Indipendent piše da su i Mejova i Grin, koji se znaju još od studentskih dana sa Oksforda, pre prošlogodišnjeg referenduma o Bregzitu bili za opciju ostanka u EU.

List navodi da se Grin smatra jednim od najbližih saveznika britanske premijerke.

Mejova je danas počela da saziva sastanke, a u Dauning stritu viđeno je dosta poslanika, koji su došli da saznaju da li će biti unapređeni, degradirani ili će ostati na svojim pozicijama.

Prema oceni Asošijeted presa, Mejova održava sastanke pokušavajući da održi autoritet nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima održanim u četvrtak.

S obzirom na to da je manevarski prostor Mejove praktično nestao nakon što je njena Konzervativna partija izgubila većinu u Donjem domu britanskog parlamenta, zadržala je dosta ministara na njihovim trenutnim pozicijama.

Ministar za trgovinu ostaje Lajam Foks, ministarka obrazovanja Džastin Grining i ministar za poslovanja Greg Klark.

Bivši ministar za rad i penzije Dejmijan Grin, postaje državni sekretar, u suštini zamenik premijera.

Pored toga, Kabinet premijerke saopštio je da će ministar finansija ostati Filip Hamond, ministar spoljnih poslova Boris Džonson a ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво