Gabrijel: Katarska kriza mogla bi da izazove rat u Zalivu

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel upozorio je da bi spor između Katara i drugih arapskih država mogao da dovede do rata, dodavši da još uvek veruje da postoji šansa za smirivanje tenzija.

"Postoji opasnost da bi ovaj spor mogao da dovede do rata", rekao je Gabrijel za "Frankfurter algemajne zontagscajtung", prenosi Rojters.

On je dodao da bi zaoštravanje u odnosima bratskih naroda i susedskih država u Zalivu "dramatično".

Gabrijel je naveo da je razgovarao ove nedelje sa kolegama iz Saudijske Arabije, Katara i Turske, Irana i Kuvajta nakon čega je zaključio koliko je situacija ozbiljna.

"Ali verujem da postoje i dobre šanse za napredak", rekao je on.

Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein presekle su u ponedeljak diplomatske odnose s Katarom, optužujući ga za finansiranje ekstremističkih grupa i Irana, dok su se i Jemen, vlada sa sedištem na istoku Libije i Maldivi kasnije pridružili tim merama.

Katarske vlasti negiraju ove optužbe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се