Makron katarskom emiru: Važno očuvati stabilnost u zalivu

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je katarskom emiru Tamim bin Hamad el Taniju da je važno sačuvati stabilnost u zalivu i naglasio da podržava sve inicijative da se smire napetosti između Katara i njegovih arapskih suseda.

U telefonskom razgovoru sa katarskim emirom, Makron je rekao da Francuska ostaje na raspolaganju za razgovore sa svim umešanim stranama, rekao je zvaničnik iz kancelarije francuskog predsednika, koji nije želeo da bude imenovan.

Makron je, takođe, razgovarao putem telefona sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom povodom krize u Zalivu, dodao je on, prenosi Rojters.

Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein presekle su u ponedeljak diplomatske odnose s Katarom, dok su se i Jemen, vlada sa sedištem na istoku Libije i Maldivi kasnije pridružili tim merama, pri čemu su obustavljene transportne veze.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво