Mej za teške razgovore sa zemljama koje finansiraju teroriste

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da London treba da održi "teške razgovore" sa onima koji finansiraju terorizam i ekstremizam, uključujući strane vlade i saveznike, ukoliko je to neophodno.

"Teški razgovori su potrebni zbog celog pitanja finansiranja terorista i finansiranja ekstremizma. Moramo da imamo teške razgovore s kim god je potrebno da imamo te razgovore", rekla je Tereza Mej.

Ona je to navela odgovarajući na pitanje Skaj njuza da li je spremna da se bavi stranim vladama ili britanskim saveznicima ukoliko se otkrije da podržavaju grupe ekstremista, nakon najnovijeg terorističkog napada u Londonu, trećeg po redu u poslednjih nekoliko meseci, preneo je Rojters.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je ranije danas da Britanija mora da sarađuje sa drugim zemljama kako bi se stalo na put finansiranju terorizma, bilo da vlade znaju za to finansiranje ili ne.

Sedam osoba je ubijeno, dok je 48 prebačeno u bolnicu nakon što su trojica ekstremista pokosila kombijem pešake na Londonskom mostu, a potom uletela u prometnu ulicu kod obližnje pijace Borou, gde su nasumice ubadali ljude nožem.

Sva trojica ubijena su u okršaju sa policijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи