Merkel: Evropa mora da uzme sudbinu u svoje ruke

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da su prošla vremena u kojima smo mogli u potpunosti da računamo jedni na druge, što je i sama, kako je rekla, doživela tokom protekla dva dana.

Angela Merkel je pozvala evropske zemlje da se drže zajedno u svetlu novih neizvesnosti u vezi sa SAD i drugim izazovima, poručivši da Evropa "mora da uzme svoju sudbinu u svoje ruke" pred Bregzitom i predsedničkim mandatom Donalda Trampa.

Napomenula je da, iako će Nemačka i Evropa nastojati da ostanu u dobrim odnosima sa Amerikom i Britanijom, "Evropljani moraju da se bore za sopstvenu sudbinu".

Kako je dodala, poseban akcenat treba staviti na tople odnose između Berlina i novoizabranog francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Izjava Merkelove je usledila nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio da još nije doneo odluku o tome da li će podržati Pariski sporazum o klimi.

"Konačnu odluku o Pariskom sporazumu doneću sledeće nedelje", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru poslednjeg dana samita G-7 u Italiji.

Rojters je naveo da predsednik SAD nije želeo da se povinuje pritisku lidera drugih zemalja da podrži sporazum o klimi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво