"Britiš ervejz": Hiljade putnika čekaju popravku sistema

Britanska avio-kokmpanija "Britiš ervejz" saopštila je da se hiljade putnika još suočavavaju sa dugačkim redovima, konfuzijom i otkazanim letovima dok kompanija radi na popravci kompjuterskog sistema nakon velikog tehnološkog kvara koji je poremetio njen servis.

Kompanija je saopštila da se nada da će raditi približno u skladu sa "normalnim rasporedom" na aerodromu "Getvik" i da će pružiti "većinu usluga" na aerodromu "Hitrou" danas, dan nakon što je otkazala sve letove na oba londonska aerodroma, prenosi AP.

"Radnici pokušavaju da povrate sve naše kompjuterske sisteme, ali očekujemo dalje komplikacije u toku dana", navodi se u saopštenju kompanije.

Ranije danas, uprava londonskog aerodroma "Hitrou" saopštila je da se danas očekuju nova odlaganja i otkazivanja letova "Britiš ervejza" i poručila putnicima već otkazanih letova da ne dolaze na aerodrom ukoliko nemaju karte bukirane za druge letove, prenosi Rojters.

"Nakon jučerašnjih problema sa sistemom informacionih tehnologija (IT) 'Britiš ervejza', odlaganja i otkazivanja letova 'Britiš ervejza' se očekuje danas. Svi putnici čiji su letovi otkazani juče ne bi trebalo da putuju do aerodroma danas osim ako već nemaju bukirane karte za drugi let", navodi se u soapštenju tog aerodroma.

"Britiš ervejz" je sinoć saopštio da je razlog za pad sistema informacionih tehnologija, zbog čega su otkazani letovi sa glavnih londonskih aerodroma "Hitrou" i "Getvik", prekid u snabdevanju strujom.

"Verujemo da je uzrok prekid u snabdevanju strujom i nemamo dokaze da je reč o sajber napadu", naveo je u video poruci na Tviteru direktor "Britiš ervejza".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи