Zastave EU spuštene na pola koplja

Zbog terorističkog napada u Mančesteru zastave EU spuštene su na pola koplja ispred sedišta Evropske komisije u Briselu. Znamenitosti Rima u mraku u znak počasti prema žrtvama napada u Mančesteru.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je ranije danas reči saučešća britanskom narodu i premijerki Terezi Mej povodom napada u Mančesteru.

"Danas mi tugujemo sa vama. Sutra već ćemo zajedno sa vama da radimo u borbi protiv onih koji pokušavaju da unište naš način života. Oni su potcenili našu otpornost. Ovi kukavčiki napadi će samo ojačati našu predanost da zajedno pobedimo počinioce takvih zlodela", poručio je predsednik Evropske komisije.

Povodom napada koji se noćas dogodio na koncertu u mančesterskoj Areni rano jutros oglasio se i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk koji je poručio da je njegovo "srce sa Mančesterom, a misli sa žrtvama".

Svoje saučešće sa britanskim narodom, žrtvama napada i njihovim familijama uputili su i drugi predstavnici EU institucija, od evropskih komesara do članova Evropskog parlamenta.

Grad Rim večeras u ponoć gasi svetla na Koloseumu, Fontani di Trevi i gradskoj skupštini u spomen na žrtve bombaškog napada u Mančesteru, u kojem su poginule 22 osobe.

Italijanski ministar kulture Dario Frančeskini napisao je na Tviteru da će osvetljenje drevne arene Koloseuma biti ugašeno u ponoć, na jedan sat, a i vlasti u Parizu su odlučile da u isto vreme isključe osvetljenje Ajfelove kule.

Svetla će noćas biti ugašena na još dve popularne noćne atrakcije u Rimu: na Fontani di Trevi i Palati Senatorio, koja je sedište gradske skupštine i nalazi se na trgu koji je projektovao Mikelanđelo, na vrhu rimskog brda Kapitolin.

Skupština grada Rima saopštila je da je to znak "saučešća i bliskosti sa žrtvama tragedije, njihovim porodicama i s gradom Mančesterom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво