Tramp u Izraelu: Ljubav će doneti mir, SAD će pomoći

Američki predsednik Donald Tramp, koji boravi u poseti Izraelu, izjavio je da "tamo ima mnogo ljubavi" koja će biti od pomoći u postizanju mira između Izraelaca i Palestinaca i poručio da su SAD spremne da pomognu u mirovnom procesu "na svaki mogući način".

Donald Tramp je istakao da u svakom narodu a, kako je rekao, "iznenadilo bi vas da čujete koji su to narodi", ima pojedinaca koji žele da zaustave ubistva i poručio da je bilo dovoljno bespotrebnog krvoprolića, preneo je AP.

Tramp, ipak, nije imenovao nijednu državu.

Obraćajući se uoči večere sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, Tramp je izrazio uverenje da je moguć nov nivo partnerstva u regionu i da će se to dogoditi.

Tramp boravi u prvoj poseti Izraelu od kada je stupio na predsedničku dužnost, a on je i prvi predsednik SAD koji je posetio Zid plača u Jerusalimu.

Netanjahu je ranije danas izrazio nadu da će Trampova poseta biti "istorijska prekretnica" u postizanju mira u regionu.

On je naveo da Izrael deli odanost miru sa SAD i da "Izreal pruža ruku mira svim našim susedima, uključujući Palestince".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво