Zarif Trampu: Sa Saudijcima o sprečavanju novog 11. septembra

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif savetovao je predsednika SAD Donalda Trampa da sa svojim domaćinima u Saudijskoj Arabiji, gde trenutno boravi, razgovara o tome kako sprečiti da se ponovi napad poput onog od 11. septembra 2001. godine.

"Tramp mora sa njima da razgovara o načinima da se spreči da teroristi i nevernici nastavljaju da potpiruju vatru u regionu i ponavljaju incidente poput onog od 11. septembra, koji su sproveli njihovi sponzori u zapadnim zemljama", naveo je Zarif u uvodniku arapskog medijskog sajta Al Arabi Al-Džadid, čije je sedište u Londonu.

Tokom predizborne kampanje Tramp je nagovestio svojim pristalicama da Kraljevina Saudijska Arabija stoji iza napada na njujorške Kule bliznakinje, kada je poginulo skoro 3.000 ljudi.

"Saznaćete ko je zaista srušio Svetski trgovinski centar, jer postoje papiri koji su veoma poverljivi. Možda ćete saznati da su Saudijci, to je u redu, ali saznaćete", rekao je Tramp.

Međutim, od ulaska u Belu kuću, Tramp je prekinuo sa oštrim komentarima u javnosti i na svom nalogu na Tviteru o ključnom američkom savezniku i najvecgem izvozniku nafte na svetu.

Američki predsednik se nalazi u Saudijskoj Arabiji, na svom prvom putovanju u inostranstvu otkako je stupio na dužnost predsednika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи