Tramp: Istraga će potvrditi ono što znamo, nedužan sam

Američki predsednik Donald Tramp, posle imenovanja bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za istragu o navodnim vezama između Trampove kampanje i Rusije, ponovio je da će ta istraga pokazati njegovu nedužnost.

"Istraga će potvrditi ono što već znamo - nema dosluha između moje kampanje i bilo kog stranog subjekta", naveo je Donald Tramp u kratko napisanom saopštenju.

Tramp je dodao da se raduje "što će ova stvar ubrzo biti zaključena", ne komentarišući direktno imenovanje Milera, prenosi AFP.

Imenovanje Milera za specijalnog savetnika usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi je napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala. 

Miler je postavljen za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi. 

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво