Putin: Šizofrenija u SAD zbog Trampa i obaveštajnih podataka

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je navode da je predsednik SAD Donald Tramp dao poverljive podatke Rusiji, ocenivši ih kao "političku šizofreniju".

Donald Tramp je oštro kritikovan u SAD pošto su američki mediji objavili da je poverljive podatke dao ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku na sastanku prošle nedelje u Beloj kući.

Putin je na konferenciji za novinare s italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem rekao da je spreman da Kongresu SAD preda beleške Trampovih razgovora s Lavrovom, ako to odobri Bela kuća, preneo je Tas.

"Vidimo da se u SAD razvila politička šizofrenija, to jedina stvar koju mogu da pomislim kada čujem navode da je predsednik otkrio neke tajne Lavrovu", rekao je Putin.

Ruski predsednik se našalio da će kazniti Lavrova zato što te "tajne" nije podelio s njim.

Putin je ocenio da je razvijanje "antiruskih osećanja" među američkim političarima ili "glupo" ili "opasno".

Rekao je da je Moskva isprva debate u SAD o ruskom mešanju u izbore smatrala "smešnim", ali da je sada "zabrinuta zato što je teško zamisliti šta ljudi koji prave takve besmislice sledeće mogu izmisliti".

Putin je kritikovao američke političare, ne navodeći imena, ili kao "glupe" ili "opasne i beskrupulozne", pošto namerno "nanose štetu sopstvenoj zemlji".

Upitan šta misli o Trampu kao predsedniku, Putin je rekao da je na američkom narodu da sudi o tome, ali da se rad Trampa kao predsednika može oceniti "tek kad mu bude dozvoljeno da radi u punom kapacitetu", čime je, kako navodi Asošijeted pres, implicirao da neko ometa Trampove napore.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво