Njujork tajms: Tramp tražio da Komi prekine istragu o Flinu

Predsednik SAD Donald Tramp je u februaru tražio od šefa FBI-ja Džejmsa Komija da prekine istragu o vezama njegovog tadašnjeg savetnika Majkla Flina sa Rusijom, piše "Njujork tajms". Bela kuća demantuje te navode.

List se poziva na zapisnik sa sastanka za Trampom koji je rukom načinio Komi. Tramp je smenio Komija prošle nedelje, prenose agencije.

Njujork tajms piše, pozivajući se na dve osobe koje su pročitale zapisnik, da je Tramp u februaru povodom istrage o Flinu, rekao Komiju: "Nadam se da možeš da odustaneš od toga".

U reagovanju Bele kuće se ističe da tekst ne pruža "istinito niti precizno predstavljanje konverzacije između predsednika i Komija".

Iako podseća da je Tramp u više navrata izrazio svoj stav da je Flin "pristojan čovek", Bela kuća ističe da predsednik SAD nije nikada tražio od Komija, niti od bilo koga drugog da prekine bilo kakvu istragu kojom je Flin obuhvaćen.

Flin je otpušten kao Trampov savetnik za nacinalnu bezbednost pošto je pogrešno prikazao svoje kontakte sa ruskim zvaničnicima.

Rojters prenosi da je portparolka FBI-ja odbila da komentariše detalje zapisnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво