Spaseno skoro 500 migranata na Sredozemnom moru

Iz čamaca na Sredozemnom moru u subotu su spasena 484 migranta, dok su pronađena tela sedmorice muškaraca koji su se utopili u pokušaju da stignu do Evrope, saopštila je italijanska obalska straža.

Migranti su spaseni iz četiri odvojena gumena čamca u zajedničkoj akciji italijanske obalske straže i mornarice, jedne humanitarne grupe i dva privatna broda, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Više od 45.000 ljudi stiglo je do Italije čamcima iz Severne Afrike ove godine, što je za 40 odsto više u poređenju sa istim periodom 2016. godine, dok su 1.222 osobe poginule na tom putu, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije.

Većina migranata koji preko mora dolaze do Italije poreklom su iz supsaharske Afrike ili Bangladeša i plaćaju krijumčare iz Libije da im organizuju prelazak, navodi britanska agencija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара