Putin i Si Đinping zabrinuti zbog tenzija sa Severnom Korejom

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping izrazili su zabrinutost povodom rastućih tenzija na Korejskom poluostrvu nakon što je Severna Koreja rano jutros izvela najnoviju raketnu probu, rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Putin i Si, koji su se sastali na marginama međunarodnog foruma u Pekingu, "detaljno su razgovarali o situaciji na Korejskom poluostrvu i obe strane su izrazile zabrinutost zbog razvoja situacije i eskalacije tenzija", rekao je Peskov novinarima, prenosi AFP.

Kina je prethodno pozvala na uzdržanost, apelujući na sve strane da ne čine ništa što bi povećalo tenzije, nakon što je Severna Koreja lansirala balističku raketu.

Bela kuća je saopštila da američki predsednik Donald Tramp ne može da zamisli da je Rusija "zadovoljna" poslednjim raketnim testiranjem Severne Koreje, jer je raketa pala bliže Rusiji nego Japanu.

Američka pacifička komanda potvrdila je da je Severna Koreja izvela još jednu raketnu probu blizu Kusonga, kao i da je raketa pala u Japansko more.

Raketa je dostigla visinu od 2.000 kilometara i letela je 30 minuta pre nego što je pala u more između Severne Koreje i Japana. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво