Blokade srednjih škola u Parizu, "Grinpis" protiv Le Penove

Poslednjeg dana predizborne kampanje, u Parizu se održavaju protesti. Učenici koji su protiv oba predsednička kandidata, Emanuela Makrona i Marin le Pen, u potpunosti ili delimično su blokirali 10 srednjih škola.

U međuvremenu, članovi "Grinpisa", međunarodnog udruženja ekoloških aktivista, popeli su se jutros na Ajfelovu kulu i okačili transparent sa Afelove kule s natpisom "Sloboda, jednakost, bratstvo" i "Otpor".

Natpis je skinut oko 45 minuta nakon što je okačen, preneo je AP.

Rojters objašvanja da je natpis poruka kojom se građani pozivaju da glasaju protiv kandidatkinje krajnje desnice Marin le Pen u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj u nedelju.

"Želeli smo da kažemo da smo protiv uspona nacionalizma i autoritarnosti u Francuskoj i u drugim zemljama. Ovo je naš način da podsetimo sve da moraju svi da se mobilizuju da odbrane vrednosti 'slobode, jednakosti i bratstva", rekao je direktor "Grinpisa" u Francuskoj Žan Fransoa Žulijar.

Drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj održava se u nedelju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи