Poslednje predizborne poruke Makrona i Le Penove

Emanuel Makron i Marin le Pen su održali poslednje govore pred predizbornu tišinu koja će od sutra biti na snazi u Francuskoj.

Kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron u poslednjem govoru pred početak predizborne tišine obećao je da će "ponovo ojačati zemlju" i "izgraditi efikasnije i pravednije društvo".

Makron je sa bine u gradu Albi pozvao glasače da izaberu njegovu reformsku, proevropsku platformu, jer, kako je rekao, protivkandidatknjia Marin le Pen je pokazala da "ne ide nigde" i da "nema predlog za državu".

Nezavisni kandidat Makron je posebnu pažnju usmerio na one koji su u prvom krugu glasali za Benou Amona, Žan Lik Melenšona i Fransoa Fijona, poručivši im da u drugom krugu moraju da "izaberu nadu i budućnost" i da odbace "autoritarne, anti-evropske, nacionalističke" projekte Le Penove.

Kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen je opisala danas sebe kao "glas naroda".

Pozdravljajući farmere, nezaposlene i one zabrinute zbog sila koje vladaju svetom, Le Penova je rekla da bi pobeda njenog protivkandidata Emanuela Makrona značila nastavak bolnog statusa kvo.

Nekoliko hiljada pristalica pozdravilo je Le Penovu na polju u selu Enemain, a ona im je rekla da predstavlja "udovicu farmera koji se ubio jer više nije mogao da izdrži...", šefa kompanije koji gleda kako ona odlazi inostranom vlasniku i nezaposlene.

Kandidatkinja desnice je pozvala glasače da u nedelju dođu na "sudar sa istorijom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи