Tramp potpisao uredbu za veće slobode verskih organizacija

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je izvršnu uredbu o verskim slobodama, čiji je cilj da se ublaži zabrana političke aktivnosti crkava i drugih institucija, koje su oslobođene od plaćanja poreza.

Rojters naglašava da uredba ne uključuje odredbe o omogućavanju vladinim agencijama i preduzećima da uskrate usluge homoseksualcima u ime verske slobode, od čega su strahovale pojedine grupe za zaštitu građanskih sloboda i prava homoseksualaca.

"Nećemo više dozvoliti da verski lideri da budu mete, zlostavljani ili ućutkivani", poručio je Tramp na ceremoniji potpisivanja uredbe u Beloj kući.

Prema američkom poreskom zakonu, institucijama koje su oslobođene od plaćanja poreza, kao što su crkve, zabranjeno je da učestvuju u političkoj kampanji ili podržavaju nekog od kandidata za predsednika.

Trampu je potrebno odobrenje Kongresa SAD da bi mogao da ukine amandman, ali on može naložiti svojoj administraciji da ga ne sprovodi putem izvršne uredbe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи