Šulc osudio "cinizam i anti-nemačke izjave" Le Penove

Socijaldemokratski kandidat za kancelara Nemačke Martin Šulc je u intervjuu za francuski list "Uest Frans" rekao da Marin le Pen "žestoko napada Nemačku", što, ističe, "nije skoro viđeno".

Martin Šulc je osudio "cinizam i anti-nemačke izjave" kandidatkinje ekstremne desnice Marin le Pen u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj

"Ta žena je poznata po nedostatku uzdržanosti kao i po cinizmu i anti-nemačkim izjavama koje nisam godinama čuo. Ona se nije dovoljno distancirala od oca (Žan-Marija le Pena) koji smatra da je Aušvic detalj istorije. Nedopustivo je imati takav stav", rekao je Šulc.

Prema njegovim rečima, Francuska i Nemačka predstavljaju čvrstu osnovu Evropske unije (EU) i zone evra.

"Francuska je kao i Nemačka članica Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta - G7. Ona je zajedno s Nemačkom čvrsta osnova za EU i zonu evra i članica je Saveta bezbednosti UN. Ne mogu da zamislim da tu zemlju vodi ruka jednog ultranacionaliste kao što je Le Penova", ocenio je Šulc.

Nemački socijaldemokrata je izrazio nadu da u nedelju u drugom krugu predsedničkihh izbora pobedi kandidat centra Emanuel Makron.

Šulc je dao intervju listu pre televizijskog duela dva predsednička kandidata.

Makron je tokom duela održanog u sredu uveče rekao da Marin le Pen unosi tendenciju "građanskog rata u zemlji".

Le Penova je, s druge strane, rekla da će posle drugog kruga u Francuskoj predsednik "u svakom slučaju biti žena" i dodala da će to biti ili ona ili "nemačka kancelarka Angela Merkel" u slučaju da pobedi Makron.

Prema dosadašnjima anketama, Makron bi u drugom krugu osvojio oko 60 odsto glasova a Marin le Pen oko 40 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво