Protesti protiv četvrtog Putinovog mandata

Na stotine pristalica opozicije u Rusiji protestovalo je protiv predsednika Vladimira Putina, od koga traži da se ne kandiduje i četvrti put za predsednika te zemlje.

Stotine policajaca za razbijanje demonstracija raspoređeno je od jutros u prestionici Rusije, a kako javlja AFP u Sankt Peterburgu je uhapšeno na desetine aktivista.

Prema podacima prodemokratskog pokreta "Otvorena Rusija", uhapšeno je oko 50 ljudi, dok OVD info, koji prati hapšenja političkih aktivista navodi da je uhapšeno više od 125 osoba. Policija još nije saopštila koliko ljudi je uhapšeno.

Protesti su održani i u još nekoliko gradova širom Rusije pod sloganom "Dosta nam je njega".

Putin, koji dominira ruskom političkom scenom već 17 godina, još nije kazao da li će se kandidovati i četvrti put na predsedničkim izborima koji će se održati u martu 2018. godine.

Prodemokratski pokret "Otvorena Rusija" koji je osnovao kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski pozvao je ljude da se pridruže današnjim demonstracijama tokom kojih će se Putinu uputiti i pisani zahtev da napusti politički život.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво