Tramp: Mislio sam da će biti lakše

"Voleo sam svoj prošli život, toliko stvari mi se dešavalo. Više radim nego u prethodnom životu. Mislio sam da će biti lakše", rekao je predsednik SAD Donald Tramp uoči navršavanja prvih 100 dana svog predsedničkog mandata.

Donald Tramp u intervjuu za Rojters kaže da je navikao na nedostatak privatnosti u svom "starom životu", ali je iznenađen koliko malo je ima tek sada, naglasivši da se i dalje navikava na 24-časovnu zaštitu koju mu pruža Tajna služba.

"Zaista se nalazite u jednoj maloj čauri. Pošto imate tako jaku zaštitu, ne možete nikuda da idete", rekao je Tramp.

Kako kaže, više ne može da vozi jer ga svaki put kada ide negde iz Bele kuće voze u limuzini ili džipu, prenosi Rojters.

U intervjuu je govorio i o mnogim gorućim pitanjima unutrašnje i spoljne politike, a između ostalog i o Kim Džong Unu, severnokorejskom lideru.

"Imao je 27 godina kad mu je umro otac, a on je preuzeo vlast, tako da mu u tim godinama sigurno nije bilo lako. Znate, imao je mnogo generala i mnogo ljudi koji bi voleli da rade ono što on radi. Govorio sam i ranije, a kažem to i sada, nije da mu pripisujem zasluge, ali priznajem da mu je bilo teško. Ne znam da li je racionalan ili nije, ali se nadam da ipak jeste", istakao je Tramp, prenosi Kliks.

Dodao je i da postoji šansa da Amerika i Severna Koreja uđu u veliki sukob, a na pitanje da li je to najveća globalna briga u ovom trenutku, odgovorio je: "Da, rekao bih da je tako."

Komentarisao je i islamistički terorizam, rekavši kako se tim ljudima ne sme dozvoliti da dođu u SAD, dok je na pitanje o uspostavljanju mira na Bliskom istoku rekao: "Želim da vidim mir među Izraelom i Palestincima. Nema razloga da tako ne bude."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се