Ministar odbrane Estonije: Rusija možda trajno razmesti vojnike u Belorusiji

Margus Čakna, ministar odbrane Estonije je rekao da će Rusija možda iskoristiti velike vojne vežbe da trajno razmesti hiljade ruskih vojnika u Belorusiji kasnije ove godine.

Rusija i Belorusija planiraju da organizuju vojne vežbe u septembru ove godine, na kojima će se pojaviti više od 100.000 vojnika i biti izvršena obuka za nuklearno naoružanje, veruju neki saveznici NATO-a.

Ministar odbrane Estonije, Margus Čakna je rekao da Estonija i neke druge članice NATO-a raspolažu podacima da će Rusija iskoristiti tu priliku da stacionira trupe u Belorusiji.

"Za ruske trupe koje idu u Belorusiju, to je karta u jednom smeru", rekao je Čakna za Rojters.

Kako kaže, to nije njegovo lično mišljenje, već da se radi o analizi u vezi sa vojnom vežbom "Zapad 2017".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи