Džonson: Teško odbiti SAD ako zatraže napad na Siriju

Ministar spoljnih poslova Britanije Boris Džonson kaže da bi toj zemlji bilo veoma teško da odbije SAD ukoliko zatraže podršku u još jednom vojnom napadu na Siriju, navodi Bi-Bi-Si.

Boris Džonson je rekao da ne mora da znači da bi poslanici glasali o bilo kakvoj predloženoj zajedničkoj akciji.

Nakon što su SAD izvršile napad krstarećim raketama na vazduhoplovnu bazu "Šajrat" zbog navodnog napada hemijskim oružjem na grad Idlib na severu Sirije, Džonson je osudio režim predsednika Sirije Bašara el Asada rekavši da je pobio građane oružjem koje je zabranjeno pre 100 godina, navodi Bi-Bi-Si.

"Ukoliko SAD dođe i zatraži našu podršku, bilo da se to odnosi na podmornice sa krstarećim raketama u Sredozemlju, sa moje tačke gledišta, a znam i da premijerka tako razmišlja, bilo bi teško da kažemo ne", rekao je Džonson za Bi-Bi-Si Radio 4.

Na pitanje da li bi morao da se konsultuje Donji dom Parlamenta uoči bilo kog vojnog napada odgovorio je da bi to moralo da se proveri.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара