Bliski susret Le Penove i Makrona u Amjenu

Predsednički kandidati Emanuel Makron i Marin le Pen obreli su se danas u Amjenu – Makron u planiranoj poseti svom rodnom gradu, s namerom da razgovara sa predstavnicima fabrike u problemu, a Le Penova je nenajavljeno pričala sa radnicima istog tog postrojenja.

Francuski predsednički kandidat Emanuel Makron izviždan je prilikom "haotične posete" fabrici "Whirlpool" u Amjenu. "Predsednica Marin", dobacivali su okupljeni kada je 39-ogodišnji Makron stigao ispred fabrike, kojoj preti preseljenje u Poljsku, prenosi AFP.

"Ovde sam da razgovaram sa vama. Naravno da se osećaju bes i anksioznost u ovoj zemlji. Mora se preuzeti odgovornost, zato sam ovde", rekao je Makron, prenosi AFP.

Dok je Makron bio u gradu, na sastanku sa predstavnicima radnika fabrike "Whirlpool", Le Penova se iznenada pojavila u krugu fabrike, koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata, prenosi AFP. 

Ispred fabrike, Le Penova se fotografisala sa radnicima praveći "selfije". 

"Svi znaju na čijoj je strani Emanuel Makron, on je na strani korporacija. Ja sam na strani radnika, ovde na parkingu, ne u restoranima u Amjenu", poručila je Le Penova, u vreme dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima sindikata te fabrike u lokalnoj privrednoj komori. 

Makron joj je uzvratio napisavši na svom nalogu na Tviteru da je Le Penova provela "10 minuta sa svojim pristalicama na parkingu pred kamerama, dok sam ja proveo sat i po vremena sa predstavnicima sindikata, bez prisustva medija".  

Fabrici koju su posetili preti preseljenje u Poljsku. 

Makron i Le Penova odmeriće snage u drugom i odlučujućem krugu izbora, 7. maja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво