Bliski susret Le Penove i Makrona u Amjenu

Predsednički kandidati Emanuel Makron i Marin le Pen obreli su se danas u Amjenu – Makron u planiranoj poseti svom rodnom gradu, s namerom da razgovara sa predstavnicima fabrike u problemu, a Le Penova je nenajavljeno pričala sa radnicima istog tog postrojenja.

Francuski predsednički kandidat Emanuel Makron izviždan je prilikom "haotične posete" fabrici "Whirlpool" u Amjenu. "Predsednica Marin", dobacivali su okupljeni kada je 39-ogodišnji Makron stigao ispred fabrike, kojoj preti preseljenje u Poljsku, prenosi AFP.

"Ovde sam da razgovaram sa vama. Naravno da se osećaju bes i anksioznost u ovoj zemlji. Mora se preuzeti odgovornost, zato sam ovde", rekao je Makron, prenosi AFP.

Dok je Makron bio u gradu, na sastanku sa predstavnicima radnika fabrike "Whirlpool", Le Penova se iznenada pojavila u krugu fabrike, koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata, prenosi AFP. 

Ispred fabrike, Le Penova se fotografisala sa radnicima praveći "selfije". 

"Svi znaju na čijoj je strani Emanuel Makron, on je na strani korporacija. Ja sam na strani radnika, ovde na parkingu, ne u restoranima u Amjenu", poručila je Le Penova, u vreme dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima sindikata te fabrike u lokalnoj privrednoj komori. 

Makron joj je uzvratio napisavši na svom nalogu na Tviteru da je Le Penova provela "10 minuta sa svojim pristalicama na parkingu pred kamerama, dok sam ja proveo sat i po vremena sa predstavnicima sindikata, bez prisustva medija".  

Fabrici koju su posetili preti preseljenje u Poljsku. 

Makron i Le Penova odmeriće snage u drugom i odlučujućem krugu izbora, 7. maja. 

broj komentara 0 pošalji komentar